Vecka 39

Hej!

Den veckan har vi tagit spruta, det har gått jättebra. Alla elever har varit så duktiga och framförallt modiga. De som inte ännu tagit spruta är de elever som vill ha med sig en förälder. Där har ni nu säkert en tid bokad för spruta med Skolsköterskan Carin.

Idag har vi skickat hem en lapp från rektorerna och en folder från Trygghetsgruppen på skolan. Lappen som är från Peter och Sara och handlar om att vi kommer att byta skolstarts tid på morgonen Här kan du läsa lappen digitalt.

I matematiken har vi den här veckan jobbat med 100 –  kompisar, alltså tal som tillsammans blir hundra. Här nedan kan du se talen. Hjälp gärna ditt barn med att muntligt repetera dessa till nästa vecka som en liten läxa.

10+90=100

20+80=100

30+70=100

40+60=100

50+50=100

60+40=100

70+30 =100

80+20=100

90+10=100

Till slut vill vi skriva lite om kläder. Det finns massor med kläder i skolan som blir kvar och dansar runt i kapprummen utan namn. Se till att dit barns kläder är märkta med namn. Kolla upp med ditt barn att de har koll på sina kläder. Ta med de kläder som är för mycket hem. Det räcker med ett ombyte i skolan och ytterkläder.

Nu börjar det också bli kallare ute på morgonen så prata med dit barn om att de behöver ha något mer på sig när de är ute på rasterna.

På måndag kommer vi, Elin & Kristin skicka hem lapp om utvecklingssamtal.

Till sist önskar vi er en härlig helg!

Elin & Kristin

Lämna en kommentar