Hej

Hej

Nya rutiner och nya restriktioner denna vecka för oss i länet och samtidigt så skärps rutinerna i skolan. Vi kommer i fortsättningen inte ta emot er fysiskt alls i skolan. All kontakt mer er vårdnadshavare kommer att ske via mail och telefon. Kommer ni hit gå inte in, vänta utanför och ring in till oss på de telefonnummer som ni tidigare har.

Det är många elever som kommer förkylda till skolan. Vi vill att ni kollar in den här länken igen om när man ska skicka sina barn tillbaka till skolan. Se också förra veckans inlägg om förkylningssymtom hos barn. Det är viktigt att vi tillsammans bromsar smittan.

I onsdags fick eleverna med sig läsläxa hem. Vi har gjort små böcker med där ni dokumenterar läsningen. Nu på onsdag den 11/11 ska läsläxan med tillbaka till skolan.

Så här vill vi att ni gör :

Läsläxa – En kvart om dagen!  

Nu tar vi ett tag med läsningen och kör läsläxa. Vi ska träna läsfärdigheten varje dag! En kvart om dagen (15 min) läser du och ditt barn tillsammans.  

Viktigt att ditt barn får läsa högt för dig och att du läser för ditt barn, att ni turas om. Läser ni ut boken eller texten läser ni den igen och igen.  Vi byter ut sen boken eller texten i skolan nästkommande vecka.  

När ni läst en kvart fyller ni att ni har läst. Det är viktigt att du som vårdnadshavare signerar att ni har läst. Lämna in läxan varje onsdag till skolan.  

 

Förr veckan hade skolan mattetävling – håll utkik här på bloggen då meddelar vi på onsdag  vem som är vinnare i årskurs 2.

 

Torsdagen den 12/11 är fritidsorkestern inställd. Eleverna slutar då klockan 13.

 

Bloggen är den snabbaste vägen till information om vad som händer i skolan. Ta för vana att gå in här titt som tätt för att hålla dig uppdaterad om vad som händer i skolan med era barn. Längst upp på vänster sida på bloggen hitta du en ruta där du kan prenumerera på vår blogg, det betyder att du får ett mail varje gång det kommer något nytt från oss.

 

Hål i, Håll ut och håll avstånd! ❤️

Elin & Kristin

 

 

 

 

 

 

 

Lämna en kommentar