Vecka 14

Läsvecka!

Nästa vecka i skolan är Läsvecka. det innebär att vi under lektions tid jobbar extra med läsningen på olika sätt. Vi kommer att läsa böcker ifrån vårt bibliotek. Vi har även beställt böcker till eleverna från Hallsbergs bibliotek och vår skol bibliotekarie Evalotta kommer att finns på plats. Vi kommer samla sidor och hålla koll på hur många böcker vi kan läsa. Vi ska läsa tillsammans och enskilt, vi läser högt och lyssnar på böcker på våra lärplattor. Vi läser också tyst för oss själva och skriver bokrecensioner. Eleverna får gärna ta med sig sin egna böcker till skolan om de vill. Det är då viktigt att ni märker böckerna med elevens namn så inte böckerna försvinner.

Läsveckan avslutas med ett pyjamasparty. Det frivilligt. Eleverna har genom elevrådet önskat en dag i pyjamas och myskläder i skolan. Vi avslutar vecka med att ha en skön och mysig fredag tillsammans i myskläder/pyjamas. Mer info nästa vecka här på bloggen.

Aprilväder!

Just nu är vädret lite lurigt, riktigt aprilväder.  Det är viktigt att elverna har ombyte att byta till om de blir blöta och att de har regnkläder och stövlar. Det kan fortfarande vara kallt på morgonen och sen blir riktigt varmt på lunchen, då måste ditt barn kunna ha en jacka eller en tjockare tröja att ha på sig.  Vi låter inte eleverna springa i T-shirt med det är det som händer om de inte har en extra jacka eller tröja till eftermiddagen.

Vårdnadshavare enkäten!

Ni har innan lovet fått hem en lapp med ett inlogg till kommunens enkät för vårdnadshavare. Vi vill gärna att ni går in och svarar på den. Det är viktigt att vi i skolan får svar från er så att vi hela tiden kan fortsätta utveckla vår skola.

Till och från skolan.

Det är många elever som har lite svårt att komma i tid till skolan. Vi påminner igen om att skolan alltid börjar kl 8.00. Vi har även fått vetskapen om att när våra elever går hem själva från skolan kl 13:00 när de slutat lektionerna så går de inte alltid hem utan har på väg hem från skolan tillsammans med andra bråkat och gjort bus på vägen. Vi ber er att möta eller hämta era barn i den utsträckningen ni kan. Det är viktigt att barnen är trygga när de går till och från skolan. Detta gäller inte barn som är på fritids innan och efter skoltid.

Talangjakten!

Här är en länk till skolans elevråd och här kan ni läsa och se film om årets talangjakt.

 

Vi önskar barn och föräldrar en

 Trevlig helg! Elin, Kristin, Monika & Jasminka

 

Lämna en kommentar