Välkommen till årskurs 3

Hej alla barn och föräldrar i årskurs 3

Vi hoppas ni har haft en lång och skön sommar med vila och återhämtning. Att ni badat, ätit glass och haft massor med lek.

Nu är det dags för skolstart igen. Den här gången kommer vi att starta upp som årskurs 3. Det är fortfarande Elin och Kristin som är mentorer i 3A och 3B och det kommer att vara en förändring på resurs personer. Jasminka och Monika kommer att jobba emot årskurs F-1 och vi på eken kommer ha ett resurs team som jobbar tillsammans för elever i åk 2-3 och de två åk 4 som kommer att finnas i var sitt klassrum på Eken. Resursteamet består av flera olika personer från fritidspersonalen men även personer som är resurser men inte jobbar på fritids, se fördelningen i brevet från rektor till er vårdnadshavare.

Vi har samma klassrum som förra året men en lite förändring i kapprum för Elins klass. Elins klass elever kommer att hänga i det stora kapprummet på Eken som är riktat emot Rönnen. Det kommer att sitta skyltar på kapprummsdörrarna för din klass där du går in. Elins klass heter 3A och Kristins klass heter 3B.

Vid skolstart har vi fått fler klasskamrater till årskurs 3. Det är sammanlagt 7 nya elever som har fördelats på de två olika klasserna. Vi hälsar de välkomna till klassen.

Här följer några viktiga saker att tänka på när du vistas vid skolan.

Runt den inhängande gården kring avdelning Ängen har grindarna fått låskedja och bygel. Vi ser helst att man inte går igenom gården som förälder och vi i skolan har sagt samma till eleverna. Den gården ska hållas stängd. Den är till för förskoleklassens elever och föräldrar.

Vi har fortfarfarande restriktioner kring vårdnadshavare i skolan. Tillsvidare så får ni lämna och hämta ert barn utanför kapprummet. Är det något du behöver prata med Kristin eller Elin be någon hämta oss så kommer vi ut. Du kan även alltid nå oss på mail. Vi läser mail varje dag.  kristin.noord@edu.hallsberg.se eller elin.axeliusson@edu.hallsberg.se. Ni kan även ringa till skolan. Telefonnumret till Ekens arbetsrum är 0582-685459 tala in ett meddelande så ringer vi upp er.

Idag har ditt barn fått med sig ett schema hem. Vi kommer att ha två dagar då vi går till kl 14:15 det är tisdagar och onsdagar. Det är idrott tisdagar och torsdagar. Ditt barn ska ha med sig ett ombyte, byta från klassrumskläder till idrotts kläder. Nu första veckan kommer Gabi gå igenom detta med eleverna så denna vecka behövs inget ombyte.

Tänk på allergier –  vi har lärare och elever som inte klarar av parfym eller hårspray som luktar starkt.

Det är kläder efter väder, vi är ute alla raster så ditt barn behöver ha regnkläder och ev ett ombyte i skolan. Vi vill ju att alla elever ska kunna delta på alla lektioner och nu i början av terminen kommer vi vara ute en del på lektionstid exempelvis matematik och NO.

Ta även som vana att gå in på hela skolans hemsida och läs –  länk hittar ni här Stocksätterskolan. Den finns även länkad här uppe på vår sida.

Gå gärna in och lägg en prenumeration här på vår bloggen, du skriver in din mailadress och sen får du ett mail varje gång vi gör ett inlägg här.

 

Vi ser fram emot ett nytt läsår tillsammans med er!

Elin & Kristin

 

Lämna en kommentar