Första veckan!

Hej

Med en rasande start började skolan. Det har varit så roligt att ses igen och det känns som att ni elever också tycker det.

Vi har haft en jättebra vecka i skolan och vi har börjat med att skola in oss lite med att gå igenom schema och mjukstarta med lite läsning, pyssla, måla och skriva. Vi har fått 7 st nya klasskamrater till år 3 och det är viktigt att gruppen får tid till att vara tillsammans och lära känna varandra igen efter ett långt sommarlov.

Vi har pratat mycket denna vecka och lekt tillsammans ute. Vi pratar om varför vi är i skolan vad vi har framför oss och hur vi ska vara med varandra och  hur vi beter oss emot varandra. Nästa vecka kommer vi att jobba fram förhållningssätt och regler till klassrummet. Vi  ska arbeta fram regler för att få arbetsro och ett bra klassrumsklimat. Eleverna kommer vara väldigt delaktiga i det och vara med och forma fram klassens reglerna.

Eleverna har i och med detta läsår börjat med bild och slöjd. Frank har bild och Veronie och Nisse ansvarar för ämnet slöjd. Det var en höjdare för eleverna att få ha slöjd och bild

Här kommer lite information om vad som kommer att hända de närmaste veckorna:

Vecka 35 kommer vi i skolan ha två dagar som är stängda. Det är torsdagen den 2/9 och fredagen den 3/9. Även fritids har stängt dessa dagar.

Vecka 37 har vi fotografering för skolkort, vi tar kort för skolkatalog med en gruppbild samt att elverna tar en porträttbild.

Elins grupp 3A har fotografering onsdagen den 15/9 kl. 13:00

Kristins grupp 3B har fotografering fredagen den 17/9 kl. 11:40

Nu när elverna går i trean och många av dem inte går på fritids är det jätteviktigt att de lämnar skolan och skolans område när skoldagen är slut. Har ditt barn lite svårt att gå hem när skolan slutar är de bra att du kommer och hämtar eller möter upp på vägen hem. Under denna vecka har vi haft mycket barn som dröjer sig kvar på skolan och spontanlekplatsen där fritids vistas och fritids personalen är för de elever som är inskrivna på fritids. Behöver du omsorg för ditt barn på eftermiddagen efter skolan slut kan du anmäla det till fritids. Du får ha ditt barn på fritids om du jobbar eller studerar.

Ta för vana att gå in här på bloggen och kolla fler dagar under veckan än bara fredagar. Det är ett bra sätt för oss att få ut information snabbt till er föräldrar.

Ha en trevlig helg!

Hälsningar Elin & Kristin

 

Lämna en kommentar