Vecka 46

Vi har nu ca 6 veckor kvar i skolan innan jullovet drar igång och terminen är slut…. men innan dess så händer det mycket i våran klass 3.

Vi har som årskurs 3 ansvar för Stocksätterskolans Luciafirande. Vi har även turen av att restriktionerna hävts vilket betyder att i år blir det Lucia live i skolan och ingen film på vår hemsida. Vi kommer att ha skolföreställning och föreställning för föräldrar så boka redan nu kvällen den 13 /12. Mer information om det kommer.

Edvina som är vår musiklärare håller i undervisningen av hur det ska gå till och Elin och Kristin är också med och planerar och hjälper till.  Vi ska försöka hålla er uppdaterade här på bloggen ofta hur arbetet går och vad du som vårdnadshavare behöver hjälpa ditt barn med.

***EXTRA VIKTIGT***EXTRA VIKTIGT***EXTRA VIKTIG***

Just nu är det övandet av texter för sången som era barn har som stående läxa. Varje dag hemma i veckorna ska eleverna läsa texterna högt och träna, så det kan texten. Ni får såklart sjunga tillsammans också. På youtube och Spotify hittar ni musik som ni kan använda till. Era barn är informerade om söka efter titel på låten och få fram musiken att tärna till.

Elin och Kristin har kontaktat Sara Gunnarsson – Elsas mamma och Emma Gustavsson mamma till John och integrationspedagog i kommunen med en förfrågan om att hålla i en klasskassa under år 3. Vi kommer nämligen att få en liten betalning runt lucia. Sara Gunnarsson kommer att finnas med som klassförälder och ha koll på klasskassan och Emma kommer finnas med i egenskap som förälder med också i sin roll som integrationspedagog. Vi har en önskan om att göra något för pengarna i slutet av år 3.

Torsdag den 25/11 finns de möjlighet för de elever som inte hade möjlighet att ta individuellt skolfoto igen.  Collagefoto kommer till skolan och fotograferar ditt barn om det var sjukt.  Vi meddelar särskilt berörda föräldrar.

Vill vi uppmana er föräldrar om att ha koll på ditt barns väg till och från skolan. Vi ser att många av eleverna i våra klasser går hem själva med egen nyckel och inte går på fritids. Elin och Kristin har nu ett tag blivit kontaktade av er föräldrar där ni ringer och säger om att det sker kränkningar och osämja mellan eleverna i klassen och med andra elever efter skoltid på väg hem från skolan.

Gör gärna en överenskommelse med ditt barn om vad som gäller och meddela gärna oss det i mail om det får ansvaret att gå hem själv efter skolan när det går i årskurs 3. Det är du som vårdnadshavare som har ansvaret att ditt barn har en bra väg emellan hemmet och skolan.  Vi i skolan tar ansvaret på skolan under ditt barns skoltid.

Vi lärare gör kräkningsanmälningar när vi får vetskapen att det har hänt en kränkning på väg hem eller till skolan och vill uppmana dig som förälder att ha koll på ditt barn efter skolan. Är dit barn ute och leker och spelar fotboll på spontan är det ditt ansvar som förälder att ha tillsyn för ditt barn, inte vi i skolan eller fritidspersonalen som arbetar på eftermiddagen. Fritidspersonalen ansvarar för barn som är inskrivna på fritidshemmet. 

Hämta gärna och lämna ditt barn i skolan nu när det är mörkt ute både på morgonen och eftermiddagen! 

 

 

Elin & Kristin

 

 

 

 

Lämna en kommentar